Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی چند روز به بازگشایی مدارس فرصت باقی مانده که با ورود لوازم التحریر شخصیت‌های کارتونی غربی به بازار، جای خالی لوازم التحریر ایرانی و اسلامی در بین لوازم ضروری دانش آموزان احساس می شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از  عصرهامون، به روزهای مدرسه‎ رفتنمان که فکر می کنیم بخشی از خاطرات مان با رنگ و شکل دفترها، مداد سیاه‎ها، جامدادی‎های دوست‎داشتنی‎ و دفترچه های کوچک یادداشت یا دفترهایی که پشت جلد آنها یک حدیث از ائمه (ع) حک شده بود، جان می ‎گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لوازم التحریری ساده که دنیای شیرینی برایمان رقم زده بود.
این روزها اما در حالی دو هفته تا بازگشایی مدارس فرصت باقی مانده است که صدای پای مهرماه بیشتر از سایر ماه های سال به گوش می رسد و بازار لوازم التحریر ایرانی اسلامی در قبضه اقلام خارجی گرفتار شده است.
 
صفر سهم الگوهای اسلامی در نمایشگاه پاییزه  
در همین راستا نمایشگاهی با هدف تامین کالا و تنظیم بازار ایام بازگشایی مدارس در محل نمایشگاه های بین المللی زاهدان با اولویت عرضه اقلام پرمصرف این ایام با قیمت گذاری حداقل 10 الی 15 درصد پایین تر از قیمت بازار شامل کیف و کفش، پوشاک، لوازم التحریر و ....  بازگشایی شد که سهم عرضه و فروش لوازم التحریر ایرانی در آن تقریبا هیچ بود به گونه ای که حتی یک غرفه هم برای عرضه لوازم التحریر ایرانی در نظر گرفته نشده بود و بازار لوازم التحریر در انحصار اقلام خارجی و چینی بود و این اقدام در پی غفلت مسئولان فرهنگی و عدم نظارت از سوی مسئولان مربوطه دانش آموزان امروز را با دنیایی از لوازم التحریرهای رنگارنگ خارجی مواجه کرده که انتخاب یک دفتر یا مداد برایشان سخت است.
 


  گرایش به فرهنگ بیگانه حاصل کم کاری متولیان فرهنگی است
میرشهرکی یکی از شهروندان زاهدانی که برای خرید لوازم التحریر دو فرزندش به نمایشگاه پاییزه مراجعه کرده بود در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی عصرهامون ضمن گلایه از عرضه اقلام گران قیمت در این مکان اظهار کرد: قرار بود در این نمایشگاه اقلام ضروری با تخفیفات 15 درصدی همراه باشد همان گونه که مشاهده می کنید یک کیف مدرسه دانش آموز دبستانی از 45 هزار تومان شروع و به 95 هزار تومان خاتمه می یابد؛ از سوی دیگر تمام تصاویر حک شده بر روی این اقلام به ویژه کیف، دفتر و خط کش ها از انیمیشن ها و اسطوره های خارجی هستند که این روزها الگوی فرزندان ما شده اند.
وی ادامه داد: این ضعف به مسئولان فرهنگی جامعه بر می گردد؛ کسانی که اجازه تولید و یا واردات اقلام مشابه خارجی را می دهند که از یک سو بیکاری جوانان و تعطیلی کارخانجات داخل را رقم می زند و از سوی دیگر به جای ترویج فرهنگ ایرانی اسلامی و الگو پذیری از اسطوره های ایرانی فرزندان ما باید هویت خود را با انیمیشن و اسطوره های خارجی وفق دهند.
 
این شهروند نبود یک غرفه خاص لوازم التحریر ایرانی اسلامی را ضعف بزرگ مسئولان در استان عنوان کرد و گفت: در سالن شماره یک و دو این نمایشگاه حتی یک فروشنده اقدام به فروش لوازم التحریر ایرانی نکرده است و به ندرت می توان در بین اقلام پررنگ و لعاب خارجی یک دفتر ایرانی اسلامی پیدا کرد؛ این درحالی است که وقتی از فروشندگان جویا می شویم گران بودن تولیدات داخل را بهانه کرده و می گویند استقبال دانش آموزان و خانواده ها از اقلام ایرانی کمرنگ است و ما با فروش آنها ضرر می کنیم.
 
بازار لوازم التحریر جولانگاه لوازم غربی شده است
یکی دیگر از شهروندان در محل نمایشگاه های بین المللی زاهدان در گفت وگو با عصرهامون اظهار کرد: بازار لوازم التحریر جولانگاه لوازم غربی شده است و بیش از ۸۰ درصد لوازم‌التحریر های موجود از مداد تراش گرفته تا دفتر و جامدادی همه مزین به تصاویر کارتون‌های خارجی هستند.
 
وی گفت: این معضل امروز در بساط دست فروشان و تمام فروشگاه های سطح شهر هم مشاهده می شود، وقتی مسئولان از تولیدات داخل و اسطوره های ایرانی حمایت نمی کنند از دانش آموزی که از ابتدای ورود به مدرسه و قبل از آن هم با پخش سریال هایی که تمام آنها با شخصیت های کارتنی خارجی است، آشنایی پیدا می کند چه انتظاری می توان داشت.
این بانوی زاهدانی در ادامه گران بودن قیمت لوازم تحریر ایرانی را یک معضل دانست و خاطر نشان کرد: اگر قرار بر حمایت از تولیدات داخلی است تولیدکنندگان باید محصولات با کیفیت و تنوع و همچنین ارزان قیمت در اختیار مردم قرار دهند تا مردم به سمت خریداری از این کالاها سوق پیدا کنند.
یکی دیگر از شهروندان هم با صراحت بیان کرد: اینکه امروز فرزندان ما در انتخاب خود از شخصیت های خارجی تبعیت دارند جوابش نزد والدین نیست به سراغ مسئولین بروید بگویید چگونه این کالاها وارد بازار شده و چرا جلوی آن گرفته نمی‌شود.
 
  در ادامه این گزارش خبرنگار عصرهامون به سراغ چند تن از غرفه داران رفت و عدم عرضه لوازم التحریر ایرانی در غرفه ها را از آنان جویا شد.
 
قیمت لوازم التحریر ایرانی بسیار بالا است
یکی از غرفه داران که نخواست نام و تصویری از وی فاش شود در گفت وگو با عصرهامون بیان کرد: قیمت لوازم التحریر ایرانی بسیار بالا است و خانواده ها از آن استقبال نمی کنند امروز همه به دنبال خرید جنس ارزان قیمت هستند که نیاز آنها هم با لوازم التحریر چینی که در بساط همه غرفه داران می بینید، برطرف می شود. لزومی ندارد وقتی استقبال والدین و دانش آموزان از اجناس چینی است فروشندگان به خود ضرر وارد کنند و جنسی را در معرض فروش قرار دهند که مشتری ندارد.
 
  یکی دیگر از فروشندگان هم در این خصوص گفت: فروش کالاهایی با نام ایرانی در بین انبوهی از کالاهای خارجی بسیار سخت و دشوار است زیرا مردم به دنبال جنس ارزان هستند.
وی ادامه داد: از آنجایی که قیمت لوازم التحریر امسال نسبت به سال گذشته افزایش یافته است اقبال مردم به لوازم التحریر ایرانی کم است زیرا قیمت آنها از اجناس خارجی و چینی بالاتر است.
 
وی علت استقبال دانش آموزان از اسطوره های خارجی حک شده بر روی اقلام ضروری مدرسه را این گونه وصف کرد که طرح و رنگ های متنوع در لوازم التحریر خارجی بسیار زیاد است در این راستا باید مسئولان محصولاتی با طرح و نقش‌های مورد پسند کودکان ایرانی وارد بازار کنند تا فرزندان این ملت با اسطوره های ایرانی آشنایی پیدا کنند.
 
انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۱۶۱۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گسترش بازار صادراتی دانش بنیان‌های ایرانی در ۱۶ کشور دنیا

سیدمجتبی قدمگاهی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با اشاره به برگزاری ششمین دوره برگزاری نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴ (یکی از مهمترین رویدادهای تجاری برای معرفی توانمندی های صادراتی) اظهار کرد: آن چیزی که ما در سال های گذشته تاکنون شاهد بودیم این است که سال به سال بر رونق و پویایی این نمایشگاه در حال افزوده شدن است و این موضوع نشانگر این است که نمایشگاه اکسپو در سطح بین الملل دیده می شود.

معاون توسعه کسب و کار بین المللی سازمان توسعه همکاری های علمی و فناورانه بین المللی معاونت علمی یکی از موضوعات مدنظر و مورد تاکید مقامات و مسولان کشور را رونق شرکت های مبتنی بر دانش، عنوان کرد و گفت: نگاه کشور و حاکمیت این است که با فعال کردن و رشد اقتصاد دانش بنیان، نتیجتا رشد اقتصادی سریع تر و موثری نسبت به شرایطی که صرفا خام فروشی کنیم، خواهیم داشت.

قدمگاهی با اشاره به حضور فعال شرکت های دانش بنیان برای نمایش توانمندی های صادراتی خود در اکسپو ۲۰۲۴ گفت: امسال برای اولین بار شرکت های دانش بنیان در سالن ۳۷A که مرکز دائمی نمایشگاه دانش بنیان است، استقرار دارند و عموم مردم می توانند از این نمایشگاه بازدید کنند. سال‌های گذشته صرفا مقامات و هیات های تجاری امکان بازدید داشتند اما امسال ورود برای عموم آزاد است.

حضور ۷۰۰ شرکت دانش بنیان در اکسپو ۲۰۲۴/عرضه ۱۵۰۰ دستاورد فناوران ایرانی

وی ضمن اعلام اینکه در سالن ۳۷A نمایشگاه بین المللی به طور مجزا ۷۰۰ شرکت دانش بنیان به نمایش ۱۵۰۰ محصول و دستاورد فناورانه و نواورانه خود می پردازند، خاطرنشان کرد: البته برخی دیگر از شرکت های دانش بنیان در سایر سالن های نمایشگاه حضور دارند ولی آمار دقیقی از این شرکت ها نداریم.حضور فعال دانش بنیان ها در این نمایشگاه نشان می دهد چه ظرفیت خوبی در اکوسیستم دانش بنیان داریم.

معاون توسعه کسب و کار بین المللی سازمان توسعه همکاری های علمی و فناورانه بین المللی معاونت علمی ادامه داد: اکسپو ۲۰۲۴ از روز شنبه ۸ رادیبهشت ماه آغاز شده و تاکنون هیات های خارجی و مقامات بلندپایه کشورها از دستاوردهای دانش بنیان های ایرانی بازدید کرده اند که از جمله می‌توان به بازدید رییس اتاق تجارت روسیه، معاون وزیر صنعت ازبکستان، وزیر تجارت عمان، وزیر صنعت فناوری های پیشرفته امارات، رییس اتاق بازرگانی ترکیه و سفرای کشورهای اروگوئه، ونزوئلا و ازبکستان اشاره کرد.

پیش بینی درباره سهم ۲۰ درصدی از قراردادهای صادراتی اکسپو ۲۰۲۴

قدمگاهی ضمن اعلام اینکه سال گذشته در مجموع در نمایشگاه اکسپو ۴۰۰ میلیون دلار قرارداد منعقد شد، گفت: امسال پیش بینی می شود یک میلیارد دلار قرارداد در این نمایشگاه منعقد شود و ما امیدواریم که سهم دانش بنیان ها از قراردادها بیش از ۲۰ درصد یعنی ۲۵۰ میلیون دلار باشد.

صادرات ۲/۵ میلیارد دلاری دانش بنیان ها در ۱۴۰۲

وی ادامه داد: طبق آمار رسمی گمرک یک رشد قابل توجهی در صادرات دانش بنیان ها اتفاق افتاده است به طوری که در سال ۱۴۰۲ بیش از ۲/۵ میلیارد دلار صادرات دانش بنیان داشتیم که البته این رقم را کمتر از چیزی که گمرگ گفته است، اعلام می کنم چرا که تعدادی از این ها را در رصدخانه مهاجرت صادرات دانش بنیان را پایش و حذف می کنیم تا به آمار خالصی از صادرات دست یابیم.

معاون توسعه کسب و کار بین المللی سازمان توسعه همکاری های علمی و فناورانه بین المللی معاونت علمی با بیان اینکه به همت سازمان توسعه تجارت برای بازدید از نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴ بیش از ۲ هزار مهمان خارجی که همه بازرگان و تاجر هستند وارد ایران و مستقر شده اند، گفت: این تجار در واقع سفیر معرفی دستاوردها و توانمندی های جمهوری اسلامی ایران در کشورهای خود هستند و قطعا این ۲ هزار نفر سال بعد ۶ هزار نفر را با خودشان خواهند آورد و این تصاعد را در سال های بعد خواهیم داشت کما اینکه سال گذشته حدود هزار مهمان داشتیم و امسال دو برابر شد.

کدام محصولات دانش بنیان ایرانی بیشتر صادر می‌شود؟

قدمگاهی در پاسخ به این سوال که کدام محصولات و دستاوردهای دانش بنیان های ایرانی صادرات بیشتری دارند؟ گفت: محصولات صنایع شیمیایی و پلیمری به لحاظ عددی بیشترین سهم را در صادرات دارند اما اعتقاد داریم این اعداد نیستند که برای ما آورده دارند، چرا در محصولات شیمیایی و پلیمری مواد را می فروشیم و هرچقدر هم فناوری به آن افزوده باشیم و محصول مبتنی بر دانش تولید کرده باشیم، نهایتا قیمت اصلی کالا را ماده اولیه آن که از منابع کشور تهیه شده، شکل می دهد و ما در حقیقت منابع می دهیم و در ازای آن پول می گیریم. در برخی محصولات تجهیزات آزمایشگاهی، پزشکی و صنعتی مواد و مصالحی که صرف شده، آنچنان عددی ندارد ولی قیمت و ارزش افزوده این محصولات بسیار بالاتر است و ما در در واقع فکر، دانش، طراحی و مهندسی را می فروشیم و در این شرایط ضریب بازدهی بسیار بیشتری در دراز مدت برای کشور به ارمغان خواهد آورد.

۱۶ کشور هدف صادراتی دانش بنیان‌های ایرانی

وی ضمن اشاره به اینکه ما در سامان همکاری های علمی و فناورانه بین المللی بنا داریم در یک سری بازارها عمیق تر شویم چرا که در گذشته همه دنیا را به یک شکل نگاه می کردیم و منابعمان به عبارتی در برخی کشورها هدر می رفت، تصریح کرد: ۱۶ کشور به عنوان هدف اصلی صادرات محصولات دانش بنیان ایرانی انتخاب کردیم که ۴ کشور همسایه یعنی ترکیه، افغانستان، عراق و جمهوری آذربایجان در اولویت قرار دارند و سعی داریم با یک جهت دهی مناسب، شرکت های دانش بنیان با بازار کشورهای هدف تعاملات بیشتری داشته باشند.

بازرگانان عراق و ترکیه تسلط خوبی بر بازار دانش بنیان‌ها دارند

معاون توسعه کسب و کار بین المللی سازمان توسعه همکاری های علمی و فناورانه بین المللی معاونت علمی ادامه داد: در حال حاضر بازرگانان عراق و ترکیه به طور مستمر در ایران رفت و آمد دارند و بعضا اطلاعاتشان درباره شرکت های دانش بنیان ایرانی از بازرگانان ایرانی بیشتر است و کاملا به این بازار مسلط هستند و لذا ما به عنوان دولت خیلی نیازی نیست روی این کشورها انرژی بگذاریم اگرچه همکاری با این کشورها نیاز به برنامه ریزی بلند مدت دارد. پاکستان، هندوستان، ویتنام، ازبکستان، عمان، اندونزی، برزیل، ونزوئلا و ... از دیگر مقاصد صادراتی دانش بنیان ها به شمار می رود تعامل بیشتر با آن ها در دستور کار قرار دارد.

صادرات تجهیزات آزمایشگاهی و پزشکی ایرانی به آمریکا و کشورهای اروپایی

قدمگاهی همچنین درباره صادرات محصولات دانش بنیان ایرانی به کشورهای اروپایی و همکاری با آن ها نیز توضیح داد و گفت: تجارت با اروپا به لحاظ فنی و هم به لحاظ تجاری و شرایط تحریمی برای ما متفاوت است. همکاری با کشورهایی که در اتحادیه اروپا هستند، سختی کار بیشتری برای ما دارد اگرچه شدنی است و شرکت های داریم که محصولات خود را به ایالات متحده آمریکا هم صادرات کردند به طور مثال شرکت هایی داریم که توانسته اند تجهیزات آزمایشگاهی به آمریکا و تجهیزات پزشکی به کشورهای اروپایی بفروشند منتها اگر قرار باشد سرمایه گذاری آنچنانی در این مسیر داشته باشیم، بازدهی که از ارتباط و تعامل با کشورهایی مثل هندوستان یا پاکستان داریم، در ارتباط با کشورهای اروپایی نخواهیم داشت و لذا موظفیم منابعمان را آنجایی هزینه کنیم که بازدهی بیشتری برایمان داشته باشد.

کد خبر 6092782 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • کشف ۳۰ میلیارد لوازم خانگی قاچاق در کرمان 
  • پازوکی :تولیدکنندگان خواستار افزایش قیمت لوازم خانگی هستند/ واردات لوازم خانگی همچنان ممنوع است
  • کشف ۳۰ میلیارد لوازم خانگی قاچاق در کرمان
  • دولت از فعالان بازار لوازم خانگی انتظار معجزه دارد
  • بستنی ایرانی در کدام کشورها پرطرفدار است؟ | خارجی ها بستنی ایرانی را با این طعم‌ها دوست دارند | جدیدترین قیمت بستنی قیفی، متری، سنتی و ویژه را ببینید
  • صعود قیمت خودورهای داخلی و خارجی در بازار؛ این خودروی داخلی رکورد رشد قیمت را زد | جدول قیمت ها
  • گسترش بازار صادراتی دانش بنیان‌های ایرانی در ۱۶ کشور دنیا
  • استقبال وزیر تانزانیایی از انتقال دانش فنی ساخت لوازم خانگی ایرانی
  • عرضه جهانیِ تولید ایرانی علیه تحریم‌ها
  • ثبت سفارش ۱۳۰ هزارتن برنج در ۲ ماهه ابتدای سال